algemene voorwaarden
Puur Fotografie newborn en babyfotografie

Algemene voorwaardenDe afspraak: 

 • Om een Newbornsessie vast te leggen reserveer ik steeds mijn studio gedurende maximaal 4 uren voor de klant. Eerst wordt de afspraak altijd vastgelegd op een ‘voorlopige’ datum. De klant draagt er zorg voor om Puur Fotografie een berichtje te sturen binnen maximum 3 dagen na de bevalling met naam, geslacht en geboortedatum van de baby. Daarop zal Puur Fotografie de datum bevestigen of indien nodig verplaatsen.


 • Wanneer u een afspraak boekt bij Puur Fotografie  graag binnen de afgesproken tijd (max 48 uur) het reserveringsformulier volledig ingevuld terugsturen en een voorschot van 50 euro overmaken op rekeningnummer BE54 7360 1837 5197 van Puur Fotografie, mededeling ‘naam, soort sessie en datum’. Indien het formulier later wordt teruggestuurd, kan de oorspronkelijke datum niet meer gegarandeerd worden.

 

 • Zodra de betaling ontvangen is én het ingevulde reserveringsformulier werd bezorgd, is de afspraak definitief gereserveerd.


 • Voor newbornsessies: mocht u veel te vroeg bevallen of flink overtijd gaan, kan er in overleg een nieuwe datum worden afgesproken.


Annuleren:

 • Bij het annuleren van een fotosessie zal het voorschot niet worden terug betaald tenzij de annulatie het gevolg is van overmacht.


 • Mocht u door ziekte of door overmacht niet kunnen komen, dan kan de afspraak 1x kosteloos verzet worden naar een andere datum indien u mij tijdig in kennis stelt (voor aanvang van de sessie). Bij cakesmash dient u wel de taart (30,-) te betalen indien er geen 24u op voorhand geannuleerd wordt. 

 • Newbornsessies: U mag de newbornsessie ook uitstellen tot een babysessie later in het jaar. In dat geval wacht u best tot de baby minimaal 5 maanden oud is en (een beetje) zelfstandig kan zitten. De nieuwe datum dient ten laatste op de 1ste verjaardag van het kindje te vallen.


 • Bij het niet nakomen van een gemaakte afspraak zal er 50% van een basissessie aangerekend worden voor het reserveren van mijn studio. 
  Een afspraak kan, mits overleg, kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de sessie naar een andere datum verplaatst worden.


 • Mocht ik wegens ziekte of overmacht de sessie moeten verplaatsen dan maak ik zo snel mogelijk met u een nieuwe afspraak. 

  Indien de afspraak van mijn kant geannuleerd dient te worden krijgt u het volledige bedrag terugbetaald.Betalingen:

 • Op het reserveringsformulier staan de pakketten aangegeven. U betaalt bij boeking een voorschot van 50 euro om de afspraak vast te leggen. Uiterlijk bij aanvang van de fotoshoot dient u een pakket te kiezen. Enkel met uitdrukkelijk akkoord van de fotograaf kan dit achteraf nog gewijzigd worden. 

  Het restbedrag betaalt u contant op de dag van de fotosessie.

  Opgelet: er is geen bankcontact in de studio!


 • Nabestellingen kunnen achteraf nog worden besteld en betaald. Foto’s, afdrukken, digitale bestanden, fotoproducten, canvassen, …enz. worden pas besteld wanneer de betaling voldaan is.  Er wordt niet in contanten terugbetaald wanneer u uiteindelijk afziet van een bestelling. Wel kan je een tegoedbon krijgen op voorwaarde dat de bestelling nog niet geplaatst is. 

  Levering van bovenstaande duurt 4-5 weken. Indien u ze sneller nodig heeft komt er een supplement bij van 10 euro. (spoedbestelling)


De sessie:

 • De resultaten van uw sessie zijn afhankelijk van de gewilligheid van uw kind. Het kan daardoor zijn dat het selectie aantal minder is dan aangegeven in de pakketten maar een minimum van 80% wordt gegarandeerd. Mocht dit minimum aantal niet worden gehaald wegens omstandigheden (extreem huilen of dergelijke) dan mag u eenmalig voor een gratis aanvullende afspraak terug komen. 

  Enkel bij het niet halen van een minimum aantal bestaat deze mogelijkheid, niet indien de sessie niet aan al uw verwachtingen voldoet.


 • Een gewonnen sessie, mini sessie of een sessie met korting worden slechts eenmalig uitgevoerd.


Rust:

 • Bij een sessie in de daglichtstudio kunnen er vanwege de rust en de ruimte maximaal twee volwassenen mee. Indien jullie ook een foto willen met grote broer of zus, kunnen we een moment afspreken waarop 1 v/d ouders met het ander kindje even langskomt. Bij voorkeur +/-een uur na aanvang van de sessie indien mogelijk. Omwille van de rust houden we deze tijd beperkt.


De foto’s:

 • Het aantal foto’s en de resolutie is afhankelijk van het gekozen pakket. Deze foto’s worden in kleur in de online galerij geplaatst, soms ook enkele extra in zwart-wit. Met uitzondering van de cakesmash sessie, deze foto’s worden enkel in kleur in de galerij geplaatst.
 • Het uitselecteren van de foto’s gebeurt door Puur Fotografie. Jullie ontvangen altijd de mooiste en beste foto’s van de hele fotosessie. Deze foto’s worden professioneel en volledig bewerkt en +/- 2 weken weken na de fotosessie in de online galerij geplaatst. Tijdens een vakantie of drukke periode kan de wachttijd langer zijn.
 • U ontvangt een e-mail met persoonlijke inlogcode om de foto’s te kunnen bekijken in onze beveiligde online fotogalerij. De galerij blijft min. 2 maanden beschikbaar, zorg ervoor dat je de foto's tijdig afhaalt.  Indien de online galerij opnieuw moet worden geüpload na de verlopen periode, zal er een vergoeding van 15€ worden aangerekend.
 • Er worden enkel volledig bewerkte JPEG bestanden afgeleverd en geen onbewerkte of originele Raw- bestanden.


Auteursrecht (copyright van de foto’s):

 • De originele, alsook de bewerkte bestanden en het auteursrecht blijven ten alle tijden eigendom van Puur Fotografie, ook de bestanden in HR zonder logo die de klant heeft aangekocht.
 • Foto's gemaakt door Puur Fotografie kunnen ten allen tijde gepubliceerd worden op de website en sociale media. Ook kunnen ze gebruikt worden voor reclamedoeleinden en publiciteit tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.

  Indien het een gewonnen of gratis fotosessie betreft, kan u enkel van deze publicaties afzien door de fotosessie op voorhand niet te aanvaarden of te annuleren.

 • De klant heeft het gebruiksrecht van de foto’s maar niet het auteursrecht. Dit houdt in dat u de aangekochte foto’s voor eigen gebruik mag afdrukken of vergroten maar het is NIET toegestaan om de foto’s zonder mijn toestemming te verkopen en/of te gebruiken voor wedstrijden, publicaties, commerciële of reclame doeleinden!


Beeldscherm:

 • Puur Fotografie werkt met een professioneel en gekalibreerd beeldscherm voor een optimale kleurbewerking. Het is mogelijk dat de klant op zijn/haar beeldscherm de kleuren of de helderheid anders ervaart. Indien er buiten Puur Fotografie om elders fotoproducten of afdrukken worden besteld kan Puur Fotografie niet aansprakelijk worden gesteld voor de kwaliteit hiervan.


Sociale media:

 • De klant dient altijd de bestanden voorzien van ons logo/watermerk te gebruiken voor het plaatsen van foto’s op social media of Puur Fotografie te vernoemen in het bericht of  in te checken bij Puur Fotografie wanneer er foto’s op facebook en dergelijke worden gebruikt.
 • Het is NIET toegestaan om de foto’s in andere bewerkingen, andere uitsneden, met een filter, … op social media of op het internet te plaatsen!!!


Cadeaubonnen:

 • Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig na uitgifte datum, niet inwisselbaar tegen contanten en niet verlengbaar!
 • Het bedrag op de cadeaubon kan worden gebruikt als korting op een sessie naar keuze of voor de waarde zoals omschreven op de bon.
 • De datum van de fotosessie moet vallen vóór de einddatum van de cadeaubon. Daarna is de cadeaubon niet meer geldig! Denk eraan om uiterlijk 6 weken voor de vervaldatum van de bon een afspraak te maken bij Puur Fotografie. In drukke periodes dien je namelijk rekening te houden met een wachttijd alvorens er een afspraak kan worden geboekt.


Prijswijzigingen:

 • Prijzen kunnen ten allen tijden worden gewijzigd. Echter de prijs vastgelegd in het reserveringsformulier blijft gehandhaafd voor de besproken sessie. Door het aankopen van de diensten van Puur Fotografie ga je akkoord met deze voorwaarden


Algemeen:

 • Puur Fotografie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of ongevallen die gebeuren tijdens een sessie.
 • Bij het boeken van een fotosessie heeft u zich via het reserveringsformulier akkoord verklaard met de algemene voorwaarden die door Puur Fotografie zijn opgesteld.Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren